Vaikka Ruosniemen Panimosta olen hyvin tietoinen, ei kyseisiä oluita ole tullut aiemmin maisteltua. Tutustuminen onkin hyvä aloittaa sieltä jykevimmästä päästä, eli ensikosketuksena panimoon toimii 11% vahvuinen oloroso-sherrytynnyreissä kypsytetty barley wine. Meikäläiseenhän barley winet uppoavat yleensä kuin kuuma veitsi voihin, joten odotukset ovat suhteellisen korkeallla.
Kaatuu lasiin öljyisen paksuna, ja lähes täysin hiilihapottomalta vaikuttavana. Tuoksu on nautinnollinen, ja vakuuttaa ettei tässä nyt ainakaan pahasti olla menossa metsään. Suutuntuma ei ole aivan niin hiilihapoton, kuin mitä kaato lupaili, mutta matalahiilihappoisella sekä paksulla linjalla mennään. Omasta mielestä sopii tyylilajiin loistavasti. Maku on makea. Tykkään erittäin paljon. Nämä vahvat suomalaiset oluet jaksavat kyllä vakuuttaa toinen toisensa jälkeen.