Mikä ihmeen olutsivu?

Mikä ihmeen olutsivu?

En nyt ihan tarkkaan muista, mutta uskaltaisin sanoa, että Chimay Blue toimi alkupisteenä tämän sivuston syntyyn. Oluet olivat kiinnostaneet jo aikaisemminkin, mutta kyseinen trappisti toimi katalyyttinä siihen, että kiinnostus muuttui jonkinäköiseksi harrastukseksi ja tajusin, että erilaisten oluiden kirjo on valtava.

Kun kipinä oli syttynyt nuotioksi, niin tuli mieleen ajatus siitä, että kaikki maistetut oluet olisi mukava dokumentoida jollakin tapaa. Helpoin ja ehkäpä jopa paras tapa olisi varmasti ollut käyttää esim. Untappd tai Pint Please -sovelluksia, mutta ei. Koodaan työkseni, ja kaipasin pientä vapaa-ajan projektia, joten noiden toimivien sovellusten sijaan päädyin tekemään oman karvalakkiversion. Tämä nykyinen sivusto on tavallaan versio 2.0, sillä se on rakennettu kokonaan alusta alkaen uuden alustan päälle ja vähän nätimmän näköisenä.

En koe tai väitä olevani mikään varsinainen ”ammattitason” oluiden erityisasiantuntija. Myönnettäköön, että oluttietoutta löytyy päästä ehkä jonkin verran aivan perusjamppaa enemmän, mutta esimerkiksi humalalajikkeiden erottaminen maun perusteella tuntuu itselleni melkoisen käsittämättömältä hommalta (Sorachi Ace ehkä poikkeuksena, kyseisellä humalalla tuntuu olevan aika uniikki maku). Kaikki arvostelut on kirjoitettu fiilispohjalta; välillä tulee enemmän tekstiä ja välillä vähemmän, välillä tulee hieman syvempää analysointia ja välillä hyvinkin ympäripyöreää ja pintapuolista horinaa.