Zichovec Upside Down

Zichovec Upside Down

8.12.2020

Pien olutjoulukalenteri 2020, kahdeksas luukku. Tšekkiläistä NEIPAa lasissa, ja tätä ei ilmeisesti Suomesta saa kirjoitushetkellä muualta kuin tästä kalenterista. Tuskinpa tämä muutenkaan on hirveän laajassa levityksessä, tölkistäkin löytyy pelkkää tšekinkielistä tekstiä tuota oluen nimeä lukuunottamatta. Google Translaten perusteella tämä on ilmeisesti jonkinmoinen perhepanimo. Siistiä päästä maistelemaan tällaista.

Ulkonäöllisesti täyttää aikalailla NEIPAlle ominaiset tunnusmerkit: sameaa ja keltaista. Muodostaa nätin vaahtokruunun lasissa. Tuoksu hyvä, ei herätä kysymyksiä tai epäilyksiä, vaan on aikalailla normi-NEIPAa. Myös maku on hyvä, tai ehkä ennemmin oikein hyvä. Ei räjäytä tajuntaa, mutta kaikki palaset ovat kohdillaan. Tästä on helppo nauttia. Tätä olisi voinut samantien kiskoa vaikka litran tai pari.

Tuo etiketin keskellä seisova numero 12 on ilmeisesti kantavierre (voin toki olla väärässäkin). Näyttäisi siltä, että kaikissa panimon oluissa tuo löytyy etiketistä yhtä isosti ilmoitettuna.

Arvosana: 89/100
Samantyylisiä oluita