VHS Lost Hope A Nightmare On Hop Street

VHS Lost Hope A Nightmare On Hop Street

5,0%
IPA
2.8.2023

Tämä on taas vähän mystinen olut. VHS näyttäisi nopealla tölkin vilkaisulla olevan panimo. Valmistaja on kuitenkin Vakka-Suomen Panimo. Joka on nykyisin kai osa Stadin Panimoa. Onko tämä VHS nyt jokin olutsarja, alabrändi, vai kiertolaispanimo? Tuo ”Lost Hope” vaikuttaisi myös olevan olutsarja, sillä näitä ”VHS Lost Hope + kauhuelokuva-aiheinen nimiväännös” -oluita löytyy ainakin kolmea erilaista. Tölkissä ei myöskään mitään mainintaa esimerkiksi käytetyistä humalalajikkeista. Sinänsä ihan mielenkiintoinen tarinantynkä tölkin kyljestä kyllä löytyy. Kryptistä. Mahdollisesti täsmälleen sama skenaario kuin aiemmin maistamani Enigma Nouveau Blanche -oluen kanssa. Näyttäisi siltä, että Enigma on Vakka-Suomen Panimon tai Stadin Panimon alabrändi. Niin kai sitten tämä VHS:kin. Melko (ehkä ihan tarkoituksella) hähmäisen himmelin ovat kasanneet.

Maku tässä on ihan ok. Kiskottavaa IPAa. Maun pieni tunkkaisuus/tuhkaisuus muistuttaa jonkin panimon oluista. Olisiko sitten ihan Vakka-Suomen Panimon Prykmestar oluet? Tai voi olla että tuo maun nuotti muistuttaa vain montaa muuta perus-IPAa. Enpä nyt oikein saa kiinni siitä, että minkä muiston makunystyrät yrittävät aivoista kirvoittaa. Mutta olut aivan juomakelpoista, vaikkei suurempia tunteita herätäkään.

EDIT: Eipä tarvinnut kuin vähän Facebookista vilkaista, niin selkeni asiat ainakin jonkin verran. Alabrändi-tyylisiä Vakka-Suomen Panimon olutsarjojahan nämä Enigma ja VHS ovat. Kyllähän nuo Vakka-Suomen Panimon perinteisemmätkin oluet ovat aina olleet Prykmestar-nimen alla, eli eihän tämä siitä eroa millään tapaa.

Arvosana: 86/100
Samantyylisiä oluita