Dugges 16 Stout

Dugges 16 Stout

Nyt on isoa olutta lasissa! Bourbontynnyrikypsytettyä imperial stoutia, joka juhlistaa panimon 16-vuotista taivalta. Vuonna 2020 panimo täytti 15 vuotta, ja teki 15 Stoutin, ja tämä on nyt tynnyrikypsytetty versio siitä. Nimi tulee siitä, että olut on maustettu 15 eri ainesosalla. Löytyy vaniljaa, kanelia, kaakaota, tonkapapua, lakritsia, suolaa, inkivääriä, kardemummaa, muscovado-sokeria, kookosta, kahvia, unikonsiemeniä, muskottipähkinää, mausteneilikkaa, sekä tähtianista. Ja tässä vielä kuudentenatoista makuna bourbontynnyri. Ai niin, ja voltteja on vaatimattomat 18%. Morjens!

Kaatuu lasiin tummana ja paksuna. Tahmaa lasia heilutellessa lasin reunat kuin öljy konsanaan. Maustelistan perusteella voisi veikata, että tämä on maultaan melkoinen sekamelska, muttei tämä ihan sellainen kaaos ole mihin olin varautunut. Oma makuaisti sanoo, että tonkapapu on aika isossa osassa. Ja ehkä kaneli. Makeaa on. Alkoholi on maullisesti todella hyvin piilossa, mutta tuntuu kyllä lempeänä poltteena. On kyllä sen verran makeaa ja tiukkaa tavaraa, että tälläinen 0,33L pullokin tuntuu aika kookkaalta.

Kaiken kaikkiaan ihan oivallinen tapa juhlistaa panimon syntmäpäivää. Aivan överi-oluthan tämä on, mutta välillä sekin on ihan sallittua.

Arvosana: 89/100
Samantyylisiä oluita