BFM Abbaye de Saint Bon-Chien

BFM Abbaye de Saint Bon-Chien

Sveitsistä törähtää tällä kertaa. Pullossa lukee biere de garde, ja tuoksussa on kirsikkaa. Katsotaan kohta, mikä tyylilaji tälle löytyy kun vähän netistä kaivellaan. Nenä ainakin sanoo vahvasti kriekiksi. Myös makuaisti sanoo, että kirsikkaoluelta tämä vaikuttaa, ja ainakin jonkin sortin hapanolut tämän täytyy olla. Ja on muuten hyvä sellainen! Pullon kyljessä komeilee ”2016”, eli olettaisin että reilut pari vuotta tämä on kypsynyt pullossaan, tai ehkä tynnyrissä. Makeaa hapankirsikkaa, jossa maistuu positiivisesti tuo ikä. Korkeasta 11% alkoholipitoisuudesta huolimatta alkoholi on todella hyvin piilossa. Hykerryttävän upea olut.

Nyt kun olen nettikaiveluni tehnyt, niin kirsikasta ei ole suoranaisesti ole ollut puhetta oikein missään. Punaiset marjat on mainittu, samoin ylikypsät hedelmät yleisesti. Lisäksi viinimäisyys ja etikkaisuus on mainittu useaan otteeseen. Kyllä meikäläisellä silti tulee kirsikka vahvimmin mieleen, mutta nuo kaikki ovat kyllä osuvia kuvailuja. Oli miten oli, niin aivan loistava olut tämä on, ja tuntuu vain paranevan joka suullisella. Ja saatinpa taas uusi maa tälle sivustolle.

Edit 19.8.2022: Nyt on maistelussa vielä pullo, joka on hankittu edellisen kanssa samoihin aikoihin, mutta on kypsynyt jääkaapissa vielä lähes neljä vuotta. Nyt sanoisin, että tämä on hyvin pitkälti ”Flanders red ale” -tyylistä hapanolutta. Ja on se vaan edelleen hyvää.

Arvosana: 94/100
Samantyylisiä oluita