Arpus Brewing Co. Mango x Guava x Apricot x Vanilla Smoothie Sour

Arpus Brewing Co. Mango x Guava x Apricot x Vanilla Smoothie Sour

Hedelmäntäyteinen smoothie sour Latviasta. Tähän mennessä maistetut kyseisen panimon tuotteet ovat olleet erinomaisia, ja panimo onkin yksi lemppareitani. Mutta miten heiltä onnistuu smoothie sourit?

Kaatuu lasiin todella paksuna, ja näyttää aivan täysin hedelmäsmoothielta. Näin ollen ei tule myöskään yllätyksenä, että tuoksukin on ihan kuin tuoreista hedelmistä väännetty smoothie. Ensimmäinen suullinen on lumoava. Suutuntuma on paksu, ja hiilihapot tuntuvat samaan aikaan sekä mukavan pehmeiltä että piristävän kirpsakoilta. Maku on ihan puhdasta hedelmätykitystä. Perässä tulee sellainen pieni sour alen kirpeys, mutta itse en löydä tästä edes sitä keskiverto hedelmäsourin olutmaisuutta (joka sekin on jo hyvin kaukana jostain bulkkilagerista).

Herää jopa kysymys siitä, että voiko tätä edes olueksi kutsua? Ainakaan mikään meikäläisen aisteista ei tätä olueksi tunnistaisi. Tästä aiheesta voisi varmaankin pitää erittäin kiivaan ja pitkän väittelyn, mutta kiinnostus tuollaiseen häviää kuin tuhka tuuleen seuraavan suullisen myötä. En välitä yhtään siitä, miksi kukin haluaa tämän luokitella. Minulle tämä on helvetin hyvää nautintoainetta, ja se oikeuttaa tällä sivustolla aikamoisen korkeat pisteet.

Arvosana: 94/100
Samantyylisiä oluita