”Ovatpa hassun (mutta toimivan) nimen keksineet!”, oli ensimmäinen ajatus. Pienellä googletuksella löytyi nimelle luonnollinen selitys: mustikkapöperö eli pöllöhillo on mustikkasurvoksesta ja talkkunajauhoista tehty suomalainen perinneruoka. Oivallista! Kyseessä on siis mustikalla ja talkkunalla maustettu milk stout. Tuopillinen-olutblogi kuvailee arvostelussaan oluen väriä erittäin osuvasti: ”Periaatteessa ihan vain musta stout vaalealla vaahdolla, mutta mukana on sellainen hyvin kevyt mustikan lila sinertävyys, jonka melkein havaitsee kun olutta kaataa tai pyörittelee, mutta sitten ei havaitsekaan. Paitsi havaitseepas. Eikun ei.” Maku on hyvä, mustikka ei ole yliampuvassa osassa, mutta havaittavissa. Yllättävän kevyttä, tekee mieli juoda janoon.
Hiisi Pöllöhillo
Hiisi Pöllöhillo
13.2.2018
Samantyylisiä oluita